Wandafwerking

Het onderhoud van het buitenschilderwerk is essentieel. Maar vergeet niet om het binnenwerk ook goed te onderhouden en te laten schilderen. Voor een lange levensduur van uw ramen en kozijnen, is het belangrijk om uw houtwerk ook van binnen goed te beschermen.
Daarnaast bepaalt de afwerking van het binnenwerk – samen met uw interieur – in belangrijke mate de sfeer van uw woning.

Voor het afwerken van uw wanden kunt u kiezen uit een groot aantal mogelijkheden. Wij adviseren u graag!

Behang

Dit is de bekendste vorm van wandafwerking. Behang is verkrijgbaar in verschillende structuren, zoals vinylbehang en structuurbehang. Daarnaast is het beschikbaar in veel dessins. Wij zorgen ervoor dat elke baan behang perfect op de volgende baan aansluit.

Glasweefselbehang (scan)

Glasweefselbehang of "scan" is sterk in opkomst. Het is verkrijgbaar in verschillende structuren en het kan in iedere gewenste kleur worden gesaust. De voordelen van scan zijn dat het afwasbaar en scheurbestendig is, en naadloos kan worden aangebracht.
Heeft u een wat oudere en gebarsten muur? Dan kunt u die muur versterken door er glasweefselbehang op aan te brengen. De structuur van het glasweefsel zorgt ervoor dat de beschadigingen onzichtbaar worden en de kans op verder scheuren aanzienlijk wordt verkleind. Daarnaast kan glasweefselbehang goed tegen vocht, krimpt het niet en is het brandvertragend.

glasweefsel behang Gehado

Glasweefselbehang heeft door zijn structuur een vrij luxueuze en warme uitstraling. Het is in een aantal verschillende structuren verkrijgbaar. Hierbij kunt u denken aan visgraat, ruit of een natuurlijk geweven structuur.
De basiskleur van het behang is neutraal. En doordat het uitstekend te bestrijken is met latexverf, is het in iedere gewenste kleur te maken. Bijkomend voordeel is dat het warmte-isolerend is.

Ook voor binnenwerk geven wij u vooraf graag gratis advies.

Sausen van muren

Het is ook mogelijk om uw wanden te sausen in een kleur die u uit de kleurenwaaier heeft gekozenen. De wanden moeten daarvoor wel eerst goed gerepareerd zijn.
Bij de laatste, dekkende laag kunnen wij de kleur ter plekke nog iets aan uw smaak aanpassen.

glasvezel sausen

Sausen van behang

Is uw behang door de jaren heen verkleurd en wilt u een nieuwe frisse "look" zonder het behang te moeten verwijderen?
Heeft u dan aan de mogelijkheid gedacht om over uw behang heen te sausen? Dit is een relatief goedkope en mooie oplossing.

Structuur

Uw wanden kunnen ook met verschillende fraaie structuren en in diverse kleuren worden afgewerkt. Bijvoorbeeld met latex, acryl, kwarts of spachtelputz.
Zo nodig schakelen we hiervoor onze samenwerkende stukadoors in.